вторник, март 21, 2023
No menu items!

Бившият секретар на МВР: Изстрелът, убил граничаря, е дошъл от наша територия

Новини
- Advertisement -

Изстрелът е даден от наша територия, където граничният патрул е видял нарушителите. Това е моето предположение. Отчетените, преминали границата, са само установените, но най-вероятно има минимум още толкова всяка година. Така бившият секретар на МВР Николай Радулов коментира случая с убит български полицай на българската граница с Турция.

“Доколкото разбираме от описанието на двамата братя, отговорни за убийството на българския полицай, са първобитни, неграмотни хора. Подозира се, че имат психически заболявания. Системно са без пари, вероятно с намерения да грабят бежанци. Вероятно срезът в оградата не са отскоро”, заяви той.

Няколко неща го карат да се съмнява в техните тези. “Едното е, че идеята, че двамата са стреляли от турска територия. След като става дума за ловна пушка със сачми, вероятно стрелбата е била от близо. При следствен експеримент ще стане ясно, в зависимост къде са гилзите. Автоматичното или полуавтоматичното оръжие изхвърля гилзите по един начин, докато при ловните пушки се изхвърлят на по-близко разстояние”, обясни Радулов.

Според него Демерджиев се опитва да действа ефективно. “Прави се грешно заключение – че границата веднъж направена, си стои така. Всъщност тя е 240 км, което значи, че ако се работи поетапно, като стигнем до последния етап, трябва да започнем отново. Притеснен съм, защото не просто патрулирането би довело до добра комуникация, а съвместни тренинги”, подчерта той

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisement -
Последни

Да намериш приятел там, където никога не си очаквал

Студен януарски ден. Бай Игнат се беше наредил на опашката в малкия селски магазин.  Рано сутрин там се събираха...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img