вторник, март 21, 2023
No menu items!

Кирил Петков предлагал на Нинова възрастова граница за хартиените бюлетини

Новини
- Advertisement -

Лидерът на “Продължаваме промяната” Кирил Петков е предлагал да се въведе възрастов праг – например 60 г., за правото да се гласува с хартиена бюлетина. Това си спомни лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за Би Ти Ви като добави, че идеята не е била възприета, защото съдържа елемент на дискриминация

По време на предишния редовен кабинет Петков беше премиер, а Нинова, като представител на партия – коалиционен партньор, заемаше поста вицепремиер.

Днес тя припомни, че още докато БСП беше част от управляващата коалиция, е повдигнала въпроса за връщането на възможността за гласуване с хартиена бюлетина. Днес – извън властта, БСП прокарва това по законодателен път, формирайки мнозинство с ГЕРБ и ДПС, а темата е болезнена за останалите доскорошни коалиционни партньори.

Днес Нинова подчерта, че гласуването за хартиения вот от страна на БСП “не е новина за тях” и възкликна: Защо сега такава истерия, червена линия?!”.

Тя повтори, че по-ранната позиция на БСП – за гласуване изцяло с машини, е грешка. Припомни аргументите – част от хората се притеснявали от машинното гласуване, активността спадала, а свободата на избор била накърнена.

Нинова увери, че БСП ще подкрепи мерките, предлагани от “Демократична България” за гарантиране на честността на вота, включително видеонаблюдение.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisement -
Последни

Да намериш приятел там, където никога не си очаквал

Студен януарски ден. Бай Игнат се беше наредил на опашката в малкия селски магазин.  Рано сутрин там се събираха...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img