вторник, март 21, 2023
No menu items!

Пенсионерите ще получат по 70 лв. коледна добавка

Новини
- Advertisement -

70 лв. коледни добавки за пенсионерите реши служебният кабинет на заседанието си днес. Новината съобщиха министърът на финансите Росица Велкова и социалният министър Лазар Лазаров. Велкова заяви, че това е станало възможно след икономии в разходната част на бюджета от 142 млн. лв.

Лазаров пък съобщи, че еднократната добавка е за всички пенсионери, независимо от размера на пенсията. Това ще се отрази пряко върху доходите на над 2 млн. пенсионери. Тези 70 лв. ще бъдат включени към пенсиите за декември, ще се изплатят заедно с тях.

Социалният министър обяви още, че заедно с Велкова ще стартират разговори със социалните партньори – с национално представителните организации на работодателите, както и на работниците и служителите за вижданията им за минималната работна заплата през 2023 г. Срещата ще се проведе в края на седмицата.

Финансовият министър пък заяви, че инфлацията за първи път обръща тренда и леко се забавя с 1,1 процентни пункта, от 18,7% през септември на 17,6 на сто през октомври. Това се дължи на спада на цените на енергоносителите – газ, парно и други, заяви Велкова и добави, че правителството целенасочено работило за това.

И двамата министри честитиха професионалния празник на служителите от НАП.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisement -
Последни

Да намериш приятел там, където никога не си очаквал

Студен януарски ден. Бай Игнат се беше наредил на опашката в малкия селски магазин.  Рано сутрин там се събираха...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img